Hoe werkt een virtuele maagband? 

Word slank en blijf slank

 

De Praktijk voor Emotionele Balans biedt nu het uitgebreide programma voor de Virtuele Maagband aan.

Het behandelplan wordt benaderd vanuit het idee dat een maagband wordt geplaatst onder hypnose, zodat je onderbewust en moeiteloos een aangepast eetpatroon ontwikkelt. Het gevoel van vol zitten wordt sneller bereikt en er is meer behoefte aan lichte en gezonde voeding. In het Virtuele Maagband traject wordt ook gekeken naar de emoties die je vasthielden in bepaalde eetpatronen en de gewoontes van veel/ongezond eten.

Bij info Virtuele Maagband.jpg

De Virtuele Maagband is een denkbeeldige ingreep, met het begeleidingstraject van een maagverkleining - zonder de littekens. In 5 sessies worden doelen gesteld voor de korte én lange termijn, gekeken naar de emoties en het gedrag die het eetprobleem beïnvloeden en naar welke bewegingsintensiviteit past bij een gezonde leefstijl.

 

Aan het eind van het traject ben je een doelgerichter en zelfverzekerder persoon, die geniet van een gezonde leefstijl - zonder schuld en zonder moeite!

Versterk de band met je ideaalgewicht

‘Ik heb in de afgelopen jaren verschillende diëten geprobeerd. Van shakes tot koolhydraatvrij en eindeloos calorieën tellen. Ook ben ik lid geweest van verschillende afslankclubjes.’

 

‘Hoewel ik regelmatig afviel, bleek het telkens maar voor een korte periode.

De kilo’s vlogen er na het dieet gewoon weer aan, met soms nog een paar extra pondjes.’

 

‘Ik kwam via Facebook in aanraking met de Virtuele Maagband. In eerste instantie was ik sceptisch, maar ik raakte enthousiast toen ik ontdekte dat je zelf mag kiezen wat je eet. Geen calorieen tellen en geen hele pakketten mee voor onderweg. De juiste keuzes maken ging vanzelf! Ook ging ik meer en met plezier bewegen. Omdat ik tijdens het proces ook aan mijn emoties heb gewerkt, zit ik ook veel beter in mijn vel. Ik ben 20 kilo afgevallen en nu, een jaar later, zit ik nog steeds zonder probleem op het gewenste gewicht. Eindresultaat: Ik voel me mentaal én fysiek super en dat kun je aan me zien!’

'Mijn ervaring met de virtuele maagband'

Hypnose is een toestand van geconcentreerde aandacht. Hypnose is een toestand van ontspanning, waar je bewustzijn verder weg is, of zich losmaakt van de zorgen van alledag. In deze toestand is je onderbewustzijn beter in staat om creatief te reageren op suggesties en plaatjes. Je onderbewustzijn kan zich concentreren op dingen die jij wilt veranderen op de manier die het beste is, zonder kritische blikken of zorgen. Hypnose is ervoor bedoeld om in je manier van denken een verandering teweeg te brengen. Je bent echter niet in slaap of bewusteloos. Iemand in hypnose bevindt zich in een toestand tussen waken en slapen. Omdat je ontspannen bent of anderszins mentaal bezig, zullen de suggesties die je ontvangt van de therapeut veel sneller opgevolgd worden door je onderbewustzijn.

Balance 4.jpg

Wat is hypnose